Sunday, May 30, 2010

Usia.. kenapa nak berahsia??



A : eh umur u bpe yer?
B : u rase bpe?
A : urmmm.. xx years I guess..
B : hehe.. x laa.. xx years. (a big grin on face)

Of course laa kan kite akan tersenyum lebar when si A told us like.. “hey u look more younger on ur age n that’s y I thought u xx years..”.. dan x pasal2 plak kiter akan say thank you kpd si A + blushing rite?? =D But wat happened if si A said “owh u look more matured” so si A thought >actual age.. automatically si B akan tarik muke mcm x bleh terima ayat penyata yg kuar dr mulut si A! Berbeza masa zaman kanak2.. bler orang kata kite ‘besar’ kiter suke.. “laa darjah 4 ker ingat darjah 6” .. kite akan sengih smpai telinga.

Certain people ssh nak share age dorang. Bler tanya.. “I 30++.. or i tua dr u..” always happened when meeting with new fren or fren to fren or around ur colleague. Ini bkn facebook if u wants to keep a secret. Bler kiter teka umur lbeh dr spttnyer mulalah.. “ do I look like 30?? “ see.. y not u just tell the truth. Bler teka salah tiba2 nak kerek.. so .. kenapa nak berahsia??

2 comments:

  1. stuju ngn cik faza..agak nyampah bile org tak jwb direct umur dia brape bila ditanye..biasenye pmpuan, segan ngn umur semakin berusia kot..

    bila tau umur, gaya bercakapan kita ngn seseorang pon akan jadi lain..contoh bila tau dia lagi tua dari kita, kita lebih hormat dia..takdela jadikan dia sbg bahan dlm lawak kita..dan utk tunjukkan lagi respek, dia akan panggil dia sbg abg/akak..

    ReplyDelete
  2. haha i still remember her face expression "do i look like 30?" n cpt jer i jwb "yeah".. =D

    soooo agree with u =)

    ReplyDelete