Tuesday, June 29, 2010

korang nak KAYA ???

Last week, aku nmpak sekeping kertas baek punyer melekat kat peti tnb. Aku ingat iklan ‘Houzmate wanted’ or ‘sewa lori sile hubungi…’ rupenyer pic chinese spouse laughing hysterically with holding hands ..then below pic tu stated name n no ic then besar2 tulis ‘SWINDLER PENIPU’.. !!



So I guess.. mangsa swindler tu dgn penuh kekeciwaan menampal kertas nie sana sini..satu kat mutiara damnsara, satu lagi kat kota dmnsara then damansara perdana mybe.. if boleh, mereka nak 1 m’sia tahu “that swindler will eat u alive” !! ..

In this case of coz $$$$ .. coz $$$$ will make u BLIND. . org berebut2 masuk skim cepat kaya .. atau awak bwh saya > awak cari ramai org >kita kaya.. kaya setakat maner?? Jgn mimpi sbb if btol dh ramai millionaire kat m’sia nih..

"Pemangsa : deposit rm 2000- 3000 pon dh cukup.. x caya tgk akaun bank nnti.. mesti jadi banyak dari nie.. "

Mangsa percaya bulat2 sbb aper.. they r BLIND. Buta mata Buta hati.. biler dh kena tipu mulalah gadai sana sini.. tampal kertas sana sini.. masuk paper sana sini..

Yang untung si pemangsa.. senang2 honeymoon oversea, shooping mcm nak rak.. maner dorang dpt duit tu??

n YES!,Skim cepat kaya bukan utk mangsa tp adalah utk si pemangsa!!

p/s: yang bulat x akan dtg bergolek yang pipih x akan dtg melayang.. nak kaya?? Usaha laa sndri yer..

7 comments:

  1. fuiiyoohh..bagusnye. mesti mangsa xnak orang lain kena tipu mcm dia. pasal tu dia buat poster dan tampal merata2..

    swindler..teringat plak cite jdrama "kurosagi". swindler who swindle other swindlers..ahaks..

    ReplyDelete
  2. hahha...aku dah byk kali kene tipu..isk2...byk sangat penipu kat dunie ni..

    ReplyDelete
  3. maybe dia tak mau orang lain kena tipu cam dia.. :p

    ReplyDelete
  4. nizam, swindler who swindle other swindlers.. hehe if si mangsa tu pon prnh jd cheater baru dia tahu rase sakit kn tipu..=D

    Ryuji, mmg byk just be careful..

    ataicha, yup gud for si mangsa tampal sana sini but just be careful nex time n buker mata n hati ..

    ReplyDelete
  5. baik ko beli kaya yang kat roti tu..ko sapu kat roti jual sekeping rm1 pasti kaya satu hari nanti

    ReplyDelete
  6. kalo ditipu cinta camne?patut ke x tampal poster? hehe

    ReplyDelete
  7. brutal solo, hehe ader ker org nak beli roti sapu ngn kaya..rm1 plak tu.. mesti dorang pk baek aku beli sebungkus roti n sapu sndri hehehe

    jeman.. wahhh putus cinta tmpl poster .. kes parah nie.. if ader myb bleh tulis " she /he will broke ur heart so pls step back!!" =D

    ReplyDelete