Wednesday, July 21, 2010

Those 3 Things...



Dh 3 hari aku x ngadap laptop.. bermakna 3 hari aku x jenguk blog, bermakna juge 3 hari dah aku x log in FB dan bermakna juge lah 3 hari aku missed 3 chapters fiction favorite aku..

Sebab dah 3 hari aku sakit mata .. =(

Aku rase 3 reasons nih ader kaitan...

Contact lenses yg sepatut nyer aku pakai 1 pair per month tp aku pakai ber month-month.. (opss.. i did it again..!!)

Ngadap laptop x henti2.. mata penat ngadap pc kat ofis continue plak ngadap laptop kat umah.. can’t help coz Im fiction addict.. )

Mandi air terjun ngan contact lense skali.. huhuh smpai badan n bibir vibrate pastu x reti2 nak brhenti..

x kisah aper sebab2 nyer pon.. yg penting mata aku dh x pedih ngadap laptop lg.
Moral nyer.. aku dh beli 3 pair contact lenses baru.. .. so bermakne hanya 3 bulan jer ptt aku guna.. if ter… lbeh expired merah lagi mata aku jawab nyer..

p/s: sayangi mata anda.. =)

14 comments:

  1. hokey ada 9 no 3 dekat sini setelah dikira dengan teliti kekekeke....hati2 menjaga mata ya

    ReplyDelete
  2. paja o paja...tu ler..natijahnye..jgn mls tukar lense dear..

    ReplyDelete
  3. hati2 bila pakai lens...ehheh...la pun gtu jugak...kena jaga btul2...;-)

    ReplyDelete
  4. aiyokkk...
    sayangilah mata anda
    jgn buat lg ye

    ReplyDelete
  5. haha thanx u oals..
    i will =)

    ReplyDelete
  6. neh mesti sibuk sgt neh..xpon tgh ralit dilamun..ehemm..hahaha!

    ReplyDelete
  7. tgh ralt dilamun?? hahha
    pandai btol ko plih words kan..
    x der kaitan pon..
    contact lense aku wat hal.. eh silap aku wat hal hahaa =D

    ReplyDelete
  8. 3 hari baru je..tak lama mana..hikhik

    ReplyDelete
  9. ah..sekali sekale gune perkataan negeri..xsalah pon..haha!
    len kali pakai je spek cam aku neh haa..xder susah2 nk masok kan bende lam mate tuh..eeeiii..ngeri3!

    ReplyDelete
  10. woo bahaye kot pakai lense kekadang

    ReplyDelete
  11. AnonymousJuly 23, 2010

    Farah Hanim:
    sbb lens rupa2nye ko skit mata..aku pun sama..malas nk tukar lens..1 pair tu aku pki smpi 3 bln..hahaha..da sakit mata, mata merah n gatal2..padan muka aku..da la lens tu aku bw tdo, lg la skit..da skit mata ni kene la pki spek plak..aku mls nk jumpa doktor..
    aku pun bli smpi 3 pairs lenses bru2 ni..n aku da xnk bw tdo da lens tu..tkut la..mataku rosak nnt...
    so, sama2 la kita mnjaga mata kita..coz we can't see without our eyes..

    ReplyDelete
  12. owh pencacai alim.. 3 ari sbb contact lense if yg berjangkit tu 3 mggu nmpak nyer..

    jeman,x cun laa pakai spect ahahhha

    syaf, tau x per.. kn careful next time..

    farah.. owh pakai lense time tido mmg cari nahas.. ngeh ngeh actlly mata sgt sensitif so mmg kene jaga btol2 pasni..(dh bper kali remind sebenar nyer)hehe

    ReplyDelete
  13. ceit..pakai spek aa cun faza weh..ko asik tgk dr pandangan mate pompuan je..cube tgk dr pandangan mate laki..hahaha!

    ReplyDelete
  14. terkejut!
    mata kena jaga baik2
    susah nanti

    ReplyDelete