Monday, August 16, 2010

Cantik.. itu semestinye ???



Apa yang ada dgn paras rupa jika tiada budi bahasa

Walaupon statement atas nih acap kali aku dgr tapi tipu laa kalau btol2 mentality orang skrg x choose “cantik” sebagai subject asas yg wajib ada dlm byk perkara..

still remember my ex-boss.. time tu he’s looking for suitable candidate “ cari yang cantik2 hensem2 sket .. n no worries about work we will give them training ..”

I dunno he’s just teasing or really serious with his words.. but nah!!! Cantik itu harus ker?? Cantik nyer dia .. sbb tu senang dpt kerja.. cantik nyer dia sbb tu selalu dpt layanan istimewa.. haa.. korang ader??

Actress yg indah paras rupe nyer tiap2 tahun dpt award.. yg muke x mkn ngan gmbar tp talented abes.. ader gondol award ?? kalau ader pon.. time dh usia lanjut nnti ..tu pon anugerah memperingati seniman / seniwati..

korang deny laa cmner sekali pun appearance will come first.. bler dh ada rupe paras barulah kiter try to get know them better .. cth plg femes..facebook.try korang letak pic korang yg plg cun hensem yg ala2 model gitu .. sure dpt pm (private msg) kan .. if letak pic yg agak scary .. ader dpt .. ???

tapi kene ingat sepekara.. yg cantik dan indah nie kadang2 org x suker.. biler sikap jealousy menebal korang akan dgr statement nih “eleh muka jer cun tp alang2 bodoh jer aku tgk” hahaha nah amik korang..

so if dh cantik rupe nyer pandai2 lah seiring ngan budi bahasa, kalau dh x cantik rupe nyer byk lagi kelebihan dan keistimewaan korang ader .. cantik pada mata manusia berbeza2 coz kecantikan adalah milik setiap insan (wahh tetiba).

p/s : cantik paras rupa hanya sementara…. cantik budi pekerti akan dikenang selama-lama nyer –peace

8 comments:

  1. perempuan cantik ni risau jga nk ambil buat bini..hakhak..maintenance tinggi ooo...

    ReplyDelete
  2. aisehh..agak seksi pic tu..tergugat iman sempena bulan pose ni..ahaks..

    cantik tak bermakna seksi, dan begitu gak sebaliknya..tp ramai je budak2 laki skrg yg ckp pmpuan seksi tu cantik..bila sy tgk biasa je..dedah sana sini, rambut kasi kaler je lebih. takde la cantik mana pon..

    dalam islam pun tuntut cari calon pasangan yg cantik..tapi selepas baik penghayatan agama dan akhlaknya..=)

    ReplyDelete
  3. ya..cantik tu subjektif..semua ciptaan allah cantik kan....lagipun pndgn mata berbeza...yg penting hati budi cantik...bila hati budi kita cantik...insya allah org sayang kita kan...

    ReplyDelete
  4. pencacai, haha tau x per.. tp biasa nyer pompuan cm nih akan pilih laki yg berkemampuan =)

    Nizam, sgt setuju!!!! pandangan org berbeza2.kalau lah masih ramai yg fikir seperti itu ~sigh

    Ila, :) hati budi cantik akan dikenang kan. rupe paras nih sementara..if dh x cantik tp buruk budi bahasa nyer ader org nk sayang??.. hehe

    ReplyDelete
  5. oh adakh cik faza iktiraf megan fox cantik?cantik prngai<--sila bce dgn intonansi memerli k..

    p/s:mmg fitrah mnusia sukakn kecantikan dan ramai yg gunakn pndangan shj tuk mnilainya.amat mnyedihkn =(

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. ouchhh... megan fox tiada kaitan ngan entry aku ngeh3 hanya gambar semata2.. ;)

    ReplyDelete
  8. astaga habis pahale pose aku ni...ahhaha

    ReplyDelete