Friday, August 27, 2010

Orang suka buat2 lupa biler...



Orang suka buat2 lupe biler…

Homework
A: Keje yg I mntk check tu dh siap??
B: keje yg mane satu nie?? Owhh yg tu ker… haih cmner I boleh luper ..
Padahal mmg sengaja luper kan..buat2 marahkan diri sendiri plak.. =P

Hutang
A: Nie balance trs tolak hutang ko laa.. so aku xpyh bayar 0-0
B: Eh aku ader hutang ko ek?
A: haa yer laa hutang thn lepas pon x abes byr lagi tau..
Derrrr… si B nih buat2 luper dgn harapan si A dh x ingat hutang dia.. hellooo jgn pandang remeh ttg hutang.. if x di halalkan saper nak jwb??

Dah promise..
A: Eh jom pizza.. kata nak belanja kan?
B: biler masa plak aku ckp.. pandai2 jer ko nih.
A: ciss hari tu kata lain ni kata lain
Hahaha kes cmnih happened biler si B dh sengkek .. so janji nak belanje kwn tp.. janj tggl janji ..adoi!!

Puasa
A: Tak puasa ker hari nie nyah..
B: Tak.. aku luper niat.
Kesian giler kat si B.. sian sbb iman dia goyah.. Honestly, aku mmg elergic ngan orang yg xpuasa tanpa sebab munasabah.. dgn selamba si lelaki nih mkn kat Macdonald.. dgn selamba segerombolan lelaki yg Islam agama nyer smoking siang hari.. period ker ?? erkk… sorry to say.. btol2 x bleh wat calon suami.. sekian terima kasih !!!!

p/s: my point exactly is no.4.. I saw that stupid scene today.. moga mereka mendapat petunjuk dan hidayah!

11 comments:

  1. A:aku x suke r laki isap rokok nih.busuk...
    B:eh bkn ke pakwe ko isap rokok gak?
    A:pakwe aku x isap dpn aku.pas isap rokok die mkn chewing gum..x busuk.
    B:(die ni nyanyuk ke nk mmpus?<--ok.overrated.he3)

    p/s:same2 kite doa mreka dpt hidayah n Allah kkalkn hidayah yg ade pd kite..amin =)

    ReplyDelete
  2. hahaha si B tu nyanyuk dan nak mampos juge =D

    p/s: amin...

    ReplyDelete
  3. seb bek aku masih lg dlm kategori leh dibuat laki lg..hehe

    ReplyDelete
  4. hutang tu bahaye woah..elakkan drpd hutang..=)

    cik faza kate nak blanje mkn eskrim. bile nak tunaikan? =p

    ReplyDelete
  5. part hutang tu mmg aku sokong betul..

    ReplyDelete
  6. Nizam, hahhaha i did said that?? =D

    Pencacai Alim, always happens kan.. hutang owh hutang..

    Jeman, bukan setakat pose jer wehh yg org tgk blh dibuat calon suami hehe

    ReplyDelete
  7. Masya Allah..ada jugak spesis lelaki tak tahu maloo mcm tu kan...mintak di jauh la dapat kwn2 yg jenis cm tu...huuh

    ReplyDelete
  8. aku jugak yang baik.Tak miss pose even period.(letih) ehe. XD

    ReplyDelete
  9. Ila, yg penting kiter x terikut..

    nU Phat Lee, baguih2 =D

    ReplyDelete
  10. takleh terima langsung laki tak posa... lain la kalo kerja teruk sangat macam buruh tu ker, kontraktor ker......

    ReplyDelete
  11. Menjadikan lupe tu sebagai alasan..

    ReplyDelete