Monday, October 18, 2010

picky.choosy.perfectionist... huh! whatever ..



"laaa x abes2 lagi ker pilih nyer..?"
"lama nyer u pilih beb.."
"pnyer laa byk tempat cik faza kite nih g..aku tgk x da 1 pon dia beli"


statements di atas sgt familiar dlm life aku..
x kira laa.. where were these statements taken.. what i did..
yg pasti conclusion yg aku dapat "faza seorang yg memilih"
then 1st expresion aku "eh yer ker.?"
hahaha aku akan denied ..obviously !

but serius..
biler time aku nak shopping smthing cam cardigan, heels, jeans
harusss aku pilih yg betol2 aku suker..
i mean suker sket2 x bleh .. kene suker byk2 hahaha
coz if suker sket2 aku akan pakai 1 2 kali jer or should i say xpakai langsung!
but then if suker byk2 aku akan pakai byk kali wlpon org akan ckp "wey suker btol u pakai baju nih" :D haha whatever..
that's is the reason aku x suker dpt gift baju.. sandals..thingy
and lagi bagus if dapat chocolate :P

when it comes to jodoh tettttt..
i was like "yeah i think so" admit yg aku mmg memilih ..
but as the time passed and im getting older hahaha
well ia akan dtg secara natural..
picky choosy my ego akan ditolak tepi
biler dah suker semua akan indah kan..kan :)

p/s: im learning how to accept and admit..

9 comments:

  1. memilih tak slh,tapi jgn memilih sgt,krg terslh pilih dh xder pilihan lain dah kan...<---ekk ntah fhm ke tak si faza ni bhahah =)

    ReplyDelete
  2. kite geng la faza
    i pun sama
    xkn beli klo x puas hati
    tp klo x beli tp bila blik temimpi2
    esok tu kena pegi beli jgk
    hahahaha

    ReplyDelete
  3. biler dah suker semua akan indah kan..kan :)

    suka kata2 cik faza tu..hehhhe...betul tu..

    ReplyDelete
  4. biler dah suker semua akan indah kan..kan :)

    suka sgt2 kata neh...btol tu..hehe

    ReplyDelete
  5. kf, sgt faham coz ur statement sgt mendalam maksud nyer :P

    ija, hahaha give me five!! lagi frust biler baju tu dh ader org beli..adoi!!

    ila aka HoneyBunny,mmg tau ila suker statement tuh.. sbb tu ila post 2x kan :)

    ReplyDelete
  6. same wif me ;)
    kalau nak shopping tu, mesti cam sgt susah.
    sampai kadang2 dulu mak, n skrg hubby pening duk tunggu tina pilih. hehe

    tapi, jodoh tak pulak memilih. terima dia seadanya :D

    ReplyDelete
  7. emm bagus.."FAZA PILIHAN SAYA" <---tahu tak tagline ni..ala iklan bank rakyatlah..bhahaha =)

    ReplyDelete
  8. aku ada gak member fussy camnie..... selalu aku layankan ajer..... kalo tak larat layan sangat aku dok jer, biar dia terus kan memilih..... =)

    ReplyDelete
  9. pilih memilih amalan kita.selamat beramal.

    p/s:pilih la selagi kita boleh memilih kerana hakikatnya kita tak punya banyak pilihan.=)

    ReplyDelete