Tuesday, November 9, 2010

aku, account dan kedekut ..



Last week aku ym ngan kwn aku nih.. Kwn lama yg berzaman2 aku kenal ( x der la berzaman2 pon kan..kang nmpak sgt aku tua haha).So kire kwn aku 18 thn lps..zmn kegemilangan kindergarten gitu okey.. since dh lama gler x contact harusss la byk mende nak story..

Question dia yg aku x leh luper
Ane: u wat aper skrg beb??
Me: aku wat accounts laa. yg tu jer aku pandai..nk jadi artis nnti lisa surirumah x bleh cr mkn..
Ane: wat akaun?? sure ko jenis kedekut kan? biase org2 akaun nih kedekut (grin smiley )
Me: cisss !! cancel laa nak belanja ko mkn …

Account dan kedekut nih ader link ker u ollsss ..??
if for co. matters ..yes I admit ..well it’s our job 'to guide cash inflow and outflow co.' kan.. kene laa follow budget beb.. if year end terover expenses x kan gaji korang kot k.org nak cekup muahahaha

but for personal character its depends.. smtimes org yg keje account nih, style keje and personality x dpt dipisahkan but smtimes ader yg contra giler ngan kedekut terms haha whatever laa kan duit masing2.. :)

p/s: aku mmg berjimat..tapi org kata berjimat nih sama jer ngan kedekut..yer ker?? sumpah smpai skrg aku x leh terima!

20 comments:

  1. erk, camtu ye link dia? baru tahu sekarang. hehe tapi tina rasa, budak account x kedekut pun, it just korang lebih pandai la manage duit. Untuk something yang perlu and tak perlu. bagus apa? hehe

    ReplyDelete
  2. tIna,i suker komen u.. hahha
    p/s:ader like button x nk tekan..

    ReplyDelete
  3. saya suka....saya suka...statement akaun kedekut....ahakz....tapi akaun tempat den...baekkkk...ahakz

    ReplyDelete
  4. pencacai alim, aku pm kat fb ko ek..

    ReplyDelete
  5. Jebateja, wah suker kamu yer....ciss :D

    ReplyDelete
  6. hehhe...tol tu...xsma kn jimat dgn kedekut...ila jimat gk...ihihi

    ReplyDelete
  7. kan ila kan.. x sama kan kan :)

    ReplyDelete
  8. kupik masuk kategori mane? haha

    ReplyDelete
  9. kupik utk golongan PTD yg asal usul nyer bekerje sebagai engineer ~ngeee

    ReplyDelete
  10. nenek..jom blnje aunty shoping..hahaha

    ReplyDelete
  11. orang account kalau duit company memang berkira habis, tapi kat luar memang tak berkira..(oengalaman aku la...hehehe)

    ReplyDelete
  12. aunty ija,bleh2.. shoppg kat mydin ek :P

    ReplyDelete
  13. edi, kat luar mmg x brkire??
    owh adakah ader makna lain disebalik nyer..tetttt

    ReplyDelete
  14. Tak salah kedekut.
    yang tak bagus tu kalau terlampau berkira sangat. Contohnya belanja kawan seringgit pun nak bising-bising satu opis. Bikin malu owh. hehehehehe....
    Salam kenal dari Sabah.

    ReplyDelete
  15. edi, apakah tetttt itu?? :P

    zezebel, hahaha woo sehinggit pon kedekut tu mmg parah .. nice to know u too :)

    ReplyDelete
  16. jadi sbgi jln tidak mahu d cop urg2 yg keje as akaun is kidikut,haruslah rajen2 membanje urg mkn..<---psiko ni..

    ReplyDelete
  17. rse mcm takde kena mengena je account dgn kedekut.
    LOL
    org kerja bagus2 pun ade je yg kedekut.chill ok

    ReplyDelete
  18. huhuhu..

    teringat doter kRina sebut 'ibu er-er-oott' bila disuruh beli tit-bits kRina tak layan..

    hehe..


    hmmm...lagi satu, kRina bukan dlm acct dept sebab tu opposite character tau.. haha..
    masuk bakul angkat sendiri nih..

    ReplyDelete