Friday, February 25, 2011

im NOT ok!



"God, give me courage to accept the things I cannot change.."

p.s: nothing to regret..just remind myself to b strong n move on!

Thursday, February 17, 2011

“Jadi pengapit aku laa nak”.. WHAT??


Pantang aku dgr request seperti title ats nih aku dh start gelabah .. padahal kwn2 aku mntk jadi pengapit jer kan .. bkn sro ganti dorang jd pengantin pon haha sblom nih pon, bler kwn2 aku buke mulut cpt2 aku bg alasan “weh, lmbat bg tau laa” , “emm x der baju sama tema ngan wedding laa” or “that day tu bz..myb dpt sggh skjp”.. (penipu kan padahal setiap sesi photography aku ader dlm gmbar) :P

Aku x phm naper aku x suker sgt jd pengapit..bkn ssh pon payungkan pengantin,kipas2 pengantin .. sengih2 atas pelamin .. serius aku x suker wat tuh semua.That day mase aku blk kg, aku attend kwn aku kawen.aku terserempak plak ngan kwn aku lg sorang nih.

Cik Sue : bln 5 nih aku nikah.dtg tau.. eh, ko laa jd pengapit aku nak?
Me: aku? (aku dh start gelabah.berpeluh2 tgn aku.stress.. stress sbb aku kn jadi pengapit bkn sbb kwn2 aku dh ramai kawen :D)
Mom: sue kn bagi tau dia awal2 tema warna aper? Senang dia nk cr baju .. (trs aku tgk mak aku tanpa kedip2)


p.s: aku dh imagine if sue btol2 call aku bg tau warna tema.. ohw apakah alasan yg ptt aku bg kali ini.. :(

Monday, February 14, 2011

Hepy belated besday to my niece :)



She's 5 yrs old now :) Heppy besady to her Fatini Muizza .. she is my eldest niece. n wat can i say.. she is naughty gurl but smart :D i miss her laugh.. i miss her voice .. i miss her pouty .. God, i miss her so muchhhhh.. :'(

p.s: she asked her grandmother to buy her laptop hahaha kid nowadays.. :D

Saturday, February 12, 2011

im NOT born to LIKE these 3K ..

Time aku text ngan makcik aku lunch td ..br aku perasan makanan yg aku x makan semua nyer bermula dr K .. Kuey teow,Keli n Koci.. i knoe one of these 3K nih ader yg feveret korang kan.. dan aku still x paham naper halwa tekak aku x leh terima smpai skrg hahaha


Kuey teow - mase kecik2 dl aku mkn.. tp tiap kali aku mkn kaki aku akan terketik2 kat bwh meja haha aku mkn pon sbb sian mak aku masak pg2. bler2 dh besar time breakfast kuey teow,pggn utk aku dh xder kt atas meja.. mak aku kata "x yah sian kat mak..mkn jer roti ni haa..."!

Keli - serius aku mmg dh x mkn ikan keli... dulu mase study aku mkn..pastu aku taubat x nk mkn dahh.kwn2 aku yg mmg kaki ikan keli slalo tanya naper x mkn.. aku jwb "x yah laa tau nnti korang pon x nk mkn" :P

Koci - kueh feveret org2 lama.. opsss yg mude saper suker jgn malu2 nk ngaku okey haha mase kecik2 dulu aku slalo nmpak gmbr nenek yg x der gg jer mkn koci.. so smpai skrg aku xphm kaitan gmbar tuh ngan aku utk x suker koci..sgt besar impak gambar nenek tuh kat aku rupe nyer hahaha


p.s: "ader aku kisah ko x mkn ikan keli" :P

Wednesday, February 9, 2011

rajin sgt padan muke kene tag :P

last week aku bace entry Cik Yuki.. tetibe last2 entry dia tulis "GOTCHAAA ANDA DI TAG! hahaha saper sro rajin sgt bace :P" ngeh3 x pasal aku kene tag.. tp x per sbb aku mmg slalo pon hit blog cik yuki nih.. cume jd silent readers jer :P



Apakah status anda?
omg.. kenapa ssh sgt soklan.. haha im single :P

Cerita tentang diri anda.
kuat tido n lemah antibodi haha

Ceritakan ttg blog anda.
wat u r reading here honestly from my heart.. i dont care wat people think about me o judging me coz i know wat im doing.

Pendapat anda ttg blog.
x bape phm soklan haha tp this is wat i want u to know about my blog "do wat ur heart tells u to do becoz our heart gives the answer we want n make us happy so just listen to ur heart n be happy :)"

Nasihat kpd kwn2 yg baru nk wat blog..
rajin2 laa update blog anda ...jgn jadi cm saye ikut mood :P

Nyatakan keunikan blog anda.
emmmm i dunno.. my be the owner..huhu wekk!

Sampai bler nk tulis blog n impian dlm dunia blog.
smpai jari2 aku masih cukup sifat.. impian?? aku nk menang contest dpt kete swift putih haha oh dpt juper makcik aku thro dunia blog dh ckp :)

p.s: aku tgh fedup nih.. blog juge tpmt mengisi MASA LAPANG :P

Thursday, February 3, 2011

.. *i dunno wat should i put here* UNTITLED!



I am so not in a gud mood last nite.. i have 'something' in my mind and its stuck! i think about it deeply how can i resolve this and this.. coz im not a strong capable person to handle everything and make it on plan. ..

9.30 pm.Im home. Laid back on my couch with thick blanket. i felt damn tired.. headache and sick. While waiting for my favorite tv show "Paris Hilton my new bff"(never fail to follow every single episode).. I fell asleep.. 2 hours passed I woke up and I was feeling dizzy.. just one thing in my mind .. I missed the show!!.. ohw great! coz last nite is the 2nd last show. Damn!

I just go straight to my bedroom. Switch off light.. and before I close my window.. I stared up into the nite sky and sigh "wat a nite" ...

p.s: I just wanna get out of here for a while ..

Tuesday, February 1, 2011

x kire nak beli juge krim ‘pengkurus lengan’ !!



Aku rase lengan aku mengembang dan membesar dr hari ke hari :( knape kat lengan jer?? Tettttt I dunno.. mungkin aku menggemok disitu dulu then br pegi ke pipi dan perut. Hahaha omg.. aku dh ‘mok’ sket rupe nyer.. demmmm!

Lepak weekend di rumah my sis.. since my mom trn kl
Me : cam nk beli jer slimming krim .. nk sapu kat lengan..
Mom: x pyh laa, nk kurus aper lagi kt lengan tu
Sis: aah laa(smbil pegang2 lengan aku).berisi sket lengan awak kan blk nih.haha
Me : cisss!
Vote : BELI !!!


Di depan cermin dlm bilik
Me : eiii gemok laa lengan ..
Housmate : corak cardigan ni kan jalur2 melintang.. sbb tu nmpak cm2
Me : yer ker? Tapi lengan pon nmpak gemok kan..
Housmate : aah nmpak sket..
Me: alaaaa.. :(
Vote: BELI !!!


Facebook..my colleague’s status
Me : ‎2 kali g toillet.. tp bagus.proses menguruskan badan berlaku ngeh3
Colleague 1 : mak ai fasa..apa je yg tinggal kalau kamu kurus lagi..
Me : kat lengan mau kuruskan. haha
Colleague 2 : jgn nanti hnya tinggal tulang dgn kulit je...
Vote : x BELI…


Keputusan vote.. BELI!!! Touching kot aku dgn komen my sis ..tp mmg ‘mok’ pon lengan aku skrg ..beli beli beli !!!