Thursday, February 17, 2011

“Jadi pengapit aku laa nak”.. WHAT??


Pantang aku dgr request seperti title ats nih aku dh start gelabah .. padahal kwn2 aku mntk jadi pengapit jer kan .. bkn sro ganti dorang jd pengantin pon haha sblom nih pon, bler kwn2 aku buke mulut cpt2 aku bg alasan “weh, lmbat bg tau laa” , “emm x der baju sama tema ngan wedding laa” or “that day tu bz..myb dpt sggh skjp”.. (penipu kan padahal setiap sesi photography aku ader dlm gmbar) :P

Aku x phm naper aku x suker sgt jd pengapit..bkn ssh pon payungkan pengantin,kipas2 pengantin .. sengih2 atas pelamin .. serius aku x suker wat tuh semua.That day mase aku blk kg, aku attend kwn aku kawen.aku terserempak plak ngan kwn aku lg sorang nih.

Cik Sue : bln 5 nih aku nikah.dtg tau.. eh, ko laa jd pengapit aku nak?
Me: aku? (aku dh start gelabah.berpeluh2 tgn aku.stress.. stress sbb aku kn jadi pengapit bkn sbb kwn2 aku dh ramai kawen :D)
Mom: sue kn bagi tau dia awal2 tema warna aper? Senang dia nk cr baju .. (trs aku tgk mak aku tanpa kedip2)


p.s: aku dh imagine if sue btol2 call aku bg tau warna tema.. ohw apakah alasan yg ptt aku bg kali ini.. :(

25 comments:

  1. Jadi pengapit sy nak?ahhahaah

    ReplyDelete
  2. erkkk.. *dh start gelabah hahaha

    ReplyDelete
  3. eh, bukan ke anak dara dilarang jd pengapit? nnt tak laku...kata org2 tua la...itu amalan dlm family kiteorg..

    ReplyDelete
  4. yer ker kak wahida...
    ptt la rase gelabah x tentu pasal hahaha

    ReplyDelete
  5. jd pengapit aunty bley x
    hahahaa

    ReplyDelete
  6. haha sama lah kite !
    ta ske ngt jd pengapit T.T

    ReplyDelete
  7. eh jap jap bler aunty nk kawen nih :D

    ReplyDelete
  8. panggil pakcik bler gelabah ker aper? haha

    ReplyDelete
  9. hmmmm meh tgk entri terbaru."the biggest loser".tlg kasi tips sket

    http://safiah1108.blogspot.com/2011/02/biggest-loser.html

    ReplyDelete
  10. faza...betul tu..mama ila pun xbg ila jadi pengapit.....dia kata nanti jodoh lambat.....erm...cmna eh..heheh

    ReplyDelete
  11. ishhh...x baek hampa harapan org....sesekali lee...bukan selalu

    ReplyDelete
  12. klu xnak jadi pengapit xper..jgn kata xnak jadi pengatin sudah ler ..ngeh ngeh...

    ReplyDelete
  13. haha. babe, sian gile u. kalo u betul2 tamau, u kenal cakap terus terang and bagitau awal2. i rasa kwn u tu faham. chill! :)

    ReplyDelete
  14. babe, i da bagi kome tadi. tapi tetiba stucka nd tatau comment tadi dah available or not. hihi

    i tink u better bgtau awal2 kat kwn u tu. terus terang je okey! ;)

    ReplyDelete
  15. ada penah dgr org cakap,
    kalo jd pengapit nti lambat kawen/dpt jodoh..
    tp tataw la kebenarannya.. hee!! :)

    ReplyDelete
  16. mungkin "pengepit" lelaki masih bujang. dan mungkin dialah yang kau cari2 selama ini faza.

    GO FOR IT!!!

    =P

    ReplyDelete
  17. cakap period pain..hahaha..nanti xboleh tolong kipas sbb baru first day, xbley diri tegak sbb sakit perut..hahaha

    ReplyDelete
  18. Pernah jadi pengapit masa muda-muda dulu, tapi takde lah nak gelabah sangat hehe, segan je la...

    ReplyDelete
  19. kate org tua2
    kalau jd pengpit
    nnt da kawen xde seri =(

    tp kate org muda2
    jadi je pngapit..kot2 bulan depn bole duduk ats pelamin pule...keh2


    My Recent Post: Makan Ayam Dengan Bahan Kimia

    ReplyDelete
  20. laaa nape tak suka plak? i pon pernah jadi pengapit 2 kali...heee~~~

    ReplyDelete
  21. huhu nape tak suka..i dah 2 kali jadi pengapit..kahkah..orang kata nanti kawen lambat..tapi tak ape lah..i bukan nak kawen cepat pon..nyiahaha...

    ReplyDelete
  22. eh3 faza ni pi jadi pengapit betul2 ke ni bukan cobaan ke?

    ReplyDelete
  23. xpenah lg jadi pengapit...hehee =)

    ReplyDelete