Monday, June 13, 2011

4 days @ Pulau Tioman

Mggu lps agak ke'busy'an.. one of the best things, aku bersama family ke Pulau Tioman. since our kg jugak kat phg but still jauh gler aku rase perjalanan ke Rompin..we missed ferry tix at 4 pm.so k.org rush plak ker Jeti Mersing :( we took almost 2 hours from Mersing and finally ................  welcome to Pulau Tioman :))





my niece try nk bina istana pasir.. and 2 my nephew back sdg berspa :D

p.s: we have a great time there.. wish to go somewhere else next year :)




20 comments:

  1. wahhh bestnya die gi pulau tioman. good sbb u dapat happy2 dgn family u dear! i dah lama tak pegi pantai :(

    ReplyDelete
  2. pergh lama bebeno x gi pulau.once in a while,i think island's the best place to find peace besides jungle treking.jeles dgn cik faza...

    ReplyDelete
  3. fira,
    kiter g PD nak? x jauh pon dr kl nih ..:)

    ReplyDelete
  4. ajim,
    so true!! next time plan to go other island lak.. :)

    ReplyDelete
  5. belum pernah sampai ke pulau tioman. tengok dari gambar macam sangat cantik tempat ni.

    ReplyDelete
  6. wooo.. tak pernah pergi lagi tioman..cantik!!.. best tuh kalau le tngok sunset.. pernah pergi pulau kapas je.. hikhik

    ReplyDelete
  7. asada,
    mmg cantik.. u should go there! :)

    ReplyDelete
  8. Farah,
    pulau kapas pon cantik jgk kan.. :)

    ReplyDelete
  9. pulau tioman.. dh lama tak pergi sini.

    ReplyDelete
  10. Ishh dari dulu teringin nak g pulau tioman!!Nak tau tak asal usul nama pulau tioman?Ni ada dalam silibus subjek sastera tau...

    Dulu,ada sepasang naga,suami n isteri.Nama suami tu lupa la,nama isteri naga tu Tioman.Dorang duduk kat Tasik Chini.Then after kematian suami nya,Tioman yg derita pergi bertapa di suatu pulau.Tau2 la kalau bertapa tu kan dah mcm org bodoh je..maklum lah,kecewa sgt suami dia mati...that's why nama pulau tu dinamakan Pulau Tioman. Tapi ni hanya mitos,sejauh mana kebenaran nya tak tau

    ReplyDelete
  11. fifiey,
    haaa.. lets plan ke tioman ngan ur frens.. best! :)

    ReplyDelete
  12. safiah derrrr,
    sgt suker u komen story ttg sejarah..
    serius i x tau pasal dat history..

    rase nk amik sastera plak :)

    ReplyDelete
  13. sekali tengok..mcm langkawi jerr.Mai la sini

    ReplyDelete
  14. alahai...sodap nya bercuti....den tak pernah gi pulau2 percutian ni...kecualai pulau pinang....ahakz...

    ReplyDelete
  15. ani,
    nama pon pulau..ngeh3 :P

    p.s: ani kat langkawi ek?

    ReplyDelete
  16. jebateja,
    lama hang x jenguk sini.. :D

    pulau pinang pon jadi laa kan.. :)

    ReplyDelete
  17. Seronoknya...dah lama tak pergi ke pantai...

    ReplyDelete
  18. emm mersing........tmpt jatuh lagi dikenang

    ReplyDelete
  19. bestnya...

    ila nak enjoy pergi pantai la weekend neh...

    jom2...hehe

    ReplyDelete
  20. faza, gi honeymoon la ;p

    ReplyDelete