Saturday, January 28, 2012

Twitter VS Facebook

pic taken from : uberbattle


Ada orang suker ber'tweet'
Ada orang suker ber'mukabuku'
x kisah lah.. korang tepuk dada dan tanya selera

Sejak 2,3 hari ber'tweet' nih
one thing yang aku suker orang lain x kan menyibuk kat page kiter..
kalau kat FB, pantang letak status.. kwn2 akan komen pjg berjela2..
tipulah kalau aku kata aku x suker
tp.. kadang2 annoyed jgk!

Twitter simple and cepat
sebab tu celebrity or 'somebody' suker guna twitter
fans tak kan semak kat page dorang unless dorang rajin sgt retweet korang blk..

p.s: off fb on twitter.. off twitter on fb.. :)

Monday, January 23, 2012

3rd shawl.. owh i like it !! :)


tetibe excited nak show off shawl baru hihi.. aku jarang pakai shawl actually.so before nih, aku ada 2 shawl jer. 1st shawl wedding gift from my bff, and 2nd one aku beli raya last year.. and pic kat atas nih aku beli last saturday.. 

since i'm too picky.. berjam2 aku pilih shawl ..lama kan? padahal sehelai jer pon haha yg penting blk umah aku x regret. nice colour, soft fabric and cheap!.. 

p.s: skrg tgh hot 'Pashmina' so.. 4th shawl soon.. ^^

Thursday, January 19, 2012

Ada aku kisah?





ada orang tanya aku..
ada aku kisah x?
sebenar nyer aku x tau nak kisah ker x..
tapi orang lain akan kisah biler aku kisah

ntah, sibuk jer orang lain tu kan
nak kisah gak aper aku kisah..

dah kalau aku x kisah?
orang lain akan buat2 x kisah..
haih .. kisah ker x nih?
ehh, aku kisah ker.. x kisah ker.. ada aku kisah?

p.s: korang x yah kisah aper aku tulis..sbb aku sendri pon x kisah!!

Friday, January 6, 2012

Free Gift Voucher .. WTH??.

That day aku g supermarket.  G sana of coz aku g beli brg bukan cuci mata cam aku g IKEA ok! After aku byr kat kaunter ader sorg ‘kakak’ ni dtg kat aku..


'kakak’ : Tahniah.. adik dpt free gift! Tulis jer nama kat voucher nih.


Aku yg innocent : Tulis nama jer? pastu blh dpt gift? Aik.. x der pon aku beli brg ‘FREE GIFT.sile ambil di kaunter pertanyaan’.. 


‘kakak’ : A’ah...tulis nama. x pyh keluar duit. Bleh dapat brg2 kat sini.Cpt2 sementara stok nih ader lagi.


aku toleh kiri, Wohoooo .! microwave, stove, rice cooker.ok.nice.. skumpulan makcik2 dgn rakus tulis nama smpai senget2 tudung. Tp tunjuk ic? aku klip2 mata jap.cm baru sedar dr sumpahan.


Aku yg innocent : x per la.. thanx! eh voucher nih akak smpan bg family akak ok.FREE kan smua2 nih?

Sumpah aku x toleh blakang dah.kang stove tuh terbang hinggap kepala aku! kalau btol laa FREE sangat, sure dari awal lg ‘kakak’ tu dh songlap voucher tuh bg atuk,nenek,cucu sedara.FREE kata nyer kan..? 

p.s: x der yg FREE pon skrg. masuk toilet pon 30sen!

Sunday, January 1, 2012

saya rindu IKEA


Dah 5 bln aku x g IKEA..lama woo 5 bln.!
before nih blh dikatakan ari2 aku g sbb sebelah ofis..
sampi IKEA pon dh muntah tgk muka aku .. 
padahal bukan shopping pon cuci mata jer lbeh.. >_<

gmbar nih last time aku g IKEA
w'pon sdg alami mggu s**** aku ttp tersengeh lebar
sbb ape? sbb dpt g IKEA.. :D

p.s: owh IKEA!