Friday, January 6, 2012

Free Gift Voucher .. WTH??.

That day aku g supermarket.  G sana of coz aku g beli brg bukan cuci mata cam aku g IKEA ok! After aku byr kat kaunter ader sorg ‘kakak’ ni dtg kat aku..


'kakak’ : Tahniah.. adik dpt free gift! Tulis jer nama kat voucher nih.


Aku yg innocent : Tulis nama jer? pastu blh dpt gift? Aik.. x der pon aku beli brg ‘FREE GIFT.sile ambil di kaunter pertanyaan’.. 


‘kakak’ : A’ah...tulis nama. x pyh keluar duit. Bleh dapat brg2 kat sini.Cpt2 sementara stok nih ader lagi.


aku toleh kiri, Wohoooo .! microwave, stove, rice cooker.ok.nice.. skumpulan makcik2 dgn rakus tulis nama smpai senget2 tudung. Tp tunjuk ic? aku klip2 mata jap.cm baru sedar dr sumpahan.


Aku yg innocent : x per la.. thanx! eh voucher nih akak smpan bg family akak ok.FREE kan smua2 nih?

Sumpah aku x toleh blakang dah.kang stove tuh terbang hinggap kepala aku! kalau btol laa FREE sangat, sure dari awal lg ‘kakak’ tu dh songlap voucher tuh bg atuk,nenek,cucu sedara.FREE kata nyer kan..? 

p.s: x der yg FREE pon skrg. masuk toilet pon 30sen!

12 comments:

  1. bijaksana faza!

    voucher tue pas tulis name diorg claim as deposit utk brg2 yg faza tgk tue...

    *kat giant sllu mcm ni*

    ReplyDelete
  2. omg. you're such a quick thinker! I would've fell for it! >.<

    tak sukanya orang penipu!!

    ReplyDelete
  3. kf, kan.. strategi business g kotor kot ..haih

    ReplyDelete
  4. anna,
    haha thank God! me too ok.

    business x berkat!

    ReplyDelete
  5. ada lagi rupanya kes mcm ni.
    selalu kan jadi -.-

    ReplyDelete
  6. ha...ha......cara lama nak ngenakan orang.....apa dah.....kan..kan.....ahakz

    ReplyDelete
  7. syafiqa,
    true.. yg kn tipu pon x serik nk cuba lagi..haih

    ReplyDelete
  8. jebatja,
    wehh lama x sggh sini kan? :D
    setuju ngan ko pakcik!

    ReplyDelete
  9. Btol!!..xde yg free lg kt dunia ni..yg menipu 2 pn xkn untung..nti ALLAH miskinkan dia balik..hehe :D

    ReplyDelete
  10. btol, semua dah bayar dah skrg. air kosong pun 20 sen.

    ReplyDelete
  11. Hahaha
    cara tak menjadi..
    tettt

    ReplyDelete
  12. zaman skrg ni bukan boleh caye semua tu...baik benor tnpa beli pape bleh bg free..ermmm

    ReplyDelete