Sunday, February 19, 2012

Kamu suka lagu Adele - Someone Like You?



Awal bln lepas aku pernah share youtube @facebook lagu ‘Someone Like You’ – Adele dan aku pernah gak update status “dunno wat to do, just listening ‘Jar of Heart’ – Christina Perri for 12th time (non-stop)”..  
Aku nk bagi tau yang aku suker dengar 2 lagu nih. Dengar berulang kali pon x bernanah telinga. Lirik dan melodi nyer menyebabkan aku terlelap tanpa paksaan.
Ulasan Johardy Ibrahim @Mingguan Malaysia, “ lirik Someone Like You adalah manifestasi jiwa yang tulus, luhur dan selamba. Jar of Hearts lirik nyer menusuk ke sukma kalbu. Lagu2 ini penuh emosi dan menyebabkan kita sebak”
Ruangan yg sama, menurut Profesor Psikologi Tomas Chomorro, “ orang yg benar2 menyukai lagu Adele cenderung lebih kepada seseorang yg nostalgia, sentimental, dan suka berangan2. Manakala yang tidak menyukainya adalah lebih cetek, pragmatic dan memilih kepada mood positif dan bertenaga"

p.s: Saper kat luar sana suker dengar  lagu nih dan berjiwa sentimental, sila anggukkan kepala anda bersama  saya  :D

Thursday, February 16, 2012

Mrsm Kuantan in memory :)


Aku suka menyibukkan diri dgn membelek gambar2 lama.tgk gambar nih wat aku tersenyum smpai telinga. 5B2.. class yg mula2 dulu suker kan kontroversii murahan hihi.. laki dan pompuan x pernah ngamness! 

Gambar nih masa Minggu Kemerdekaan.. each class kena pakai costume seragam.. mak aiih punyer laa susah nk decide pakai aper. dunno where the idea come…k.org pakat beli raincoat kat Mydin dgn harga rm 0.99 sepack! Kelas lain vogue ngan songket,kebaya wat eva.. apa class k.org pakai raincoat cap mydin!
Lantak laa kan yang penting budget k.org murah gler haha!  .. and surprisingly k.org menang ‘The Best Costume!’ Creative + still follow warna bendera.. dari situ k.org quite close and guess wat k.org terpilih jugak ke final utk koir >.<
p.s: Memory.. yup sweet memory and I still remember each of their names :)

Sunday, February 12, 2012

Sentap .. !

 
Makcik A wat announce anak pompuan dia nk kawen. Bagi aku x da la sehangat dan sehangit berita katil pengantin anak dia roboh sblom tarikh nikah..tetttt tiada 18SX kat sini. 

Gossip kata anak pompuan dia nk test2 duk ats katil pengantin baru.tetibe "brapppp' roboh tanpa belas kasihan.. *18SG! sumpah mula2 aku x cayer.tp bler aku tgk anak dia yg agak 'gebu'.. ok laa amat2 'gebu' baru aku caye. tp makcik A cool ajer..x da nk cover malu.katil roboh beli baru.tp yg x best dia sentap makcik B..

"anak aku laku jgk akhirnyer.ader jgk orang nk masuk meminang,ada anak orang tuh lawa2 x laku2 jgk!"

Makcik B tersentap abes smpai muke merah cm udang kene bakar.aku tau baka Makcik B mmg lawa2 mcm ratu kebaya.2 3 anak dara dia x kawen2 lagi.bkn makcik B ajer yg tersentap.. makcik2 lain tersentap jgk.gosip sentap nih rupe nyer lagi panas daripada gosip 'katil roboh'..

p.s: barulaa aku faham naper kenduri umah Makcik A smlm lebih hangat daripada biasa!

Thursday, February 9, 2012

Cute & Naughty Nieces.. !


My nieces : Ardini stuck her tongue out while her cousin (Fatini) making a 'model' pose for the camera.. haha i love this pic so much!


Saturday, February 4, 2012

Aku suker dan aku suker



 Pic from MITOPENCOURSEWARE

Guess wat? Aku baru nangis.. lps membaca fiction 157 pages dgn penuh perasaan hihi..  dan sajer nk share ngan korang.. ayat kat bwh nih adalah ayat yg aku jumpe dlm fiction tuh. Aku suker dan aku suker.. :))

' not caring about what people say about me, only when they say something nice or when it was only coming from the people that I love.'
p.s: it's true rite?.. and really inspired me!