Wednesday, April 25, 2012

Iklan lagi??

i was watching tv.. and tv commercial's too long! 

Aku naik hantu bosan time tengok citer kat stesen tv. Iklan punyer lama giler..sampai aku luper td, pelakon tu nangis ke ketawa. Banyak sangat iklan.. lama2 aku ilang mood! terus aku tukar channel lain :@


Tapi penonton tutup sebelah mata, sebab FREE kata nyer. Bukan stesen berbayar. Bler tak ader pihak tertentu yang menyentap so tak ader saper yang tersentap. dan .. tak payah nak terperanjat sangat kalau staff kat stesen tv nih dapat bonus berbulan2.. Banyak kaut untung dr iklan komersial.. citer yg ditayangkan untuk sejam, baper minit jer yg kita dapat tengok.. sekejap2 iklan..sekejap lagi dh nak abes.


Tak ader beza pon dengan stesen tv berbayar.. citer and talk show ulang berpuluh2 kali.. 2x5 sajer sebenar nyer! :b


p.s: ader yang tutup kedua2 belah mata.. 8)



27 comments:

  1. yaaa..tu la. masa part best tu la, tiba2 iklan. menunggu pn stu mcm..lama sangat2.hahahahaha. that's y i prefer 411-413. takdak iklan..haha. flow cerita pn smooth ja ;)

    p/s: nicee template.dah lama tkar ka?hehe

    ReplyDelete
  2. hahha certain channel x byk commercila tv sgt.. so we go for it! \m/

    p.s: baru tukar template.. thanx :)

    ReplyDelete
  3. tahu takpe, iklah je lebih. menyampah.

    ReplyDelete
  4. gosok2 mata...eh ni blog faza ni?

    wah menarik tue..



    faza,kitekan dah lame xtgk tibi..hihihihi..

    ReplyDelete
  5. hye kak faza ..!! hehe... kte pun lama jugakk x bukak blog akk coz lma x updade blog n blogwalking... hehehe... marh sungguh nmpk ni.. rilex2...chill k kak faza .. hehe :D

    ReplyDelete
  6. haha! tq syaiza.. ;)

    ReplyDelete
  7. samala kita...memanjang iklan...lebih2 lagi kalau tgk Tv3...cis...tensionnn!!

    ReplyDelete
  8. Clive!! yup Tv3! *sighing

    ReplyDelete
  9. takyah tengok tv.. pakai internet je.. boleh download & tengok series ape2 je.. tapi satu lagi masalah.. internet kat malaysia sucks! I download Grey's Anatomy amek 1-2 hari.. walhal kat sini 15 minit je dah siap... bayar pon rm45 je sebulan tu pon bahagi dgn roomate. so sorang bayar rm22.5 je sebulan.. kat Malaysia, dah la internet mahal, lembab plak tu..

    ReplyDelete
  10. tp kalo brita iklan sjap jerr..Zzzzz

    ReplyDelete
  11. cerita 15mnt , iklan 45mnt . haih ! kan ? hahaha xP

    ReplyDelete
  12. @anna, 15 minutes jer? gler cepat.. jeles2x..

    ReplyDelete
  13. @aku achik, a'ah btolll sgt!!! grrr :@

    ReplyDelete
  14. hihihi..sampai jatuh2 kerusi tggu iklan.. =D

    ReplyDelete
  15. hahahaha apakah sampai menonggeng tu hehehe :e

    ReplyDelete
  16. kalau tv1 atau tv2 iklan dia sekejap sangat tapi cerita agak kureng la pulak. kalau tv3 haaaa lama bukan main iklan dia D:

    ReplyDelete
  17. iklan oh iklan.paling benci kalau tengah part saspen tetiba iklan.geram oh!

    kalau iklan je,nak sejukkan hati cari makanan kat peti sejuk.hahaha

    ReplyDelete
  18. @aniswany, kannn sian org tuh :D
    @c'axoera, hahaha
    @lisa, tau x per.. lama giler haih..:d
    @hswijaya, peti ssejuk slalo dh abes mknan :~

    ReplyDelete
  19. betol iklas tv mmg lama sbb kalo nak bancuh kopi pun belum tentu cite yg kite tgk tu dah start. hahaha.

    ReplyDelete
  20. hahahah kadang2 sempat makan nasi bagai.. xD

    ReplyDelete
  21. Tahu takpe. Iklan lama gila. Sakit kepala tengok iklan yang sama berpulu-puluh kali sehari sampai boleh hafal script iklan tu. Siap boleh lakonkan semula lagi. Haihh --"

    ReplyDelete
  22. hi cik faza!apa khabar today?doing awesome? :)

    ReplyDelete