Tuesday, May 1, 2012

Pelawak perlu bijak !!



That day aku layannn super spontan. Aku x ingat minggu ke baper.. yang pasti sorang pelawak nih wat aksi yang agak 18sx disitu.. mengharapkan penonton gelak sampai gigi bertabur. Tak kelakar pon tapi aku serius menyampah.. 


Aku tengok komedi show yang lain pon sama. Kenaper nak melawak perlu masukkan unsur2 18sx atau mengejek kekurangan orang lain? seolah2 mcm x ada idea sangat nak melawak. Kalau lah lawak pon boleh diklasifikasikam mcm tv show, aku rase baper kerat jer pelawak dikatogerikan sbg 'lawak tak bodooh'.


Saper kata keje melawak senang? bagi aku susah. tapi kalau bijak guna idea2 yang kreatif tanpa isu 18sx dan penonton gelak mcm histeria serius aku salute.. 


p.s: x rugi pon x order astro warna 

20 comments:

  1. lama dh x tgk astro.. hehe.. mmg pelawak2 baru kbanyaknnya mmasukkn unsur xxx dlm lawak diorang.. suka lawak johan n zizan, pelawak2 otai mcm osbon.. hehe

    ReplyDelete
  2. ni namenya lawak lagha kan faza..

    aiyah pun terber meng choiLAh <---ajuk c acai pun

    ReplyDelete
  3. Serious I hate insulting jokes! Sbb lawak tak natural bukan lawak tp membuatkn org lagi menyampah.huhuhu

    ReplyDelete
  4. @ejulz, jozan pon kdg2 terlebeh sudaaa :P

    ReplyDelete
  5. @kf, dan jugeee lawak ntah aper2 :~

    ReplyDelete
  6. @liselle, menyampah smpai nak tutup tv :O

    ReplyDelete
  7. betul tuh .. super spontan makin lame makin melucah .. ckp pon main lepas jeee .. haihh

    ReplyDelete
  8. tahu takpe. sape yea pelawak tuu ? sheda tak tengok sebab macam tak best je minggu lepas punya.

    ReplyDelete
  9. takder astro warna jgk...tak kisah jgk

    ReplyDelete
  10. @supergirl, btol! :)

    ReplyDelete
  11. @shedameor, jeng2.. x tgk pon x per..x rugi pon :O

    ReplyDelete
  12. @whitecappucino, :r

    ReplyDelete
  13. sangat betul pelawak kena bijak. nak buat orang ramai sekaligus ketawa bersama-sama bukan senang. setakat ni, lawak zizan dengan johan nombor satu :)

    ReplyDelete
  14. lama dah aku tak tgk tv.. sobsss

    ReplyDelete
  15. aku xsuka tgk lawak bodoh yang disampaikan di raja lawak...tension...

    ReplyDelete
  16. Suka lawak yg besih..,cam jaman p ramlee dulu...xsuka lawak lucah...

    ReplyDelete
  17. ada sorg dalam group angsa ganas tu salu bwat lawak lucah. kekadang over jugak i tgk. tapi i mmg sokong angsa ganas sbb ada zizan. hihi sukeww zizan!

    ReplyDelete
  18. memang byk x lawak pon. huhuh

    ReplyDelete
  19. memang pro lawak mereka..

    ReplyDelete
  20. tau takpa,menjadi pelawak ni bukan senang nak suh orang gelak dan terima lawak tu...

    ReplyDelete