Saturday, May 12, 2012

Simple SMS vs. Beautiful Wedding Card

Image fourfeetnine.com


Ader akak sorang nih 'sedih meratapi nasib' bler dapat sms. Bukan sebab dpt sms break-up atau apa.. tp sbb kawan dia hantar sms “Wedding Invitation on xxxx”.. Akak nih mengharapkan kawan nyer sms sebab mintak address utk hantar kad kawen tp lain plak jadi nyer. Cukuplah sms.murah.cepat.kompem sampai.

Kalau aku kat tempat akak tuh aku meroyan terus. Are u kidding me? Sms? Kawan yang close dengan kamu should invite by wedding card or meeting instead of a simple sms. It would be nice to give your friend a call kalau tak sempat masa sekalipon.

Aku tak tau pulak kalau memang ramai yang suke hantar sms macam kes nih. Yang sebenar nyer ikhlas bleh nmpak tak ikhlas. Bagi aku kalau sms tu drpd kawan2 yang  aku tak close sangat, serius aku tak kisah. Tapi kalau drpd kwn yang aku care. Memang aku feeling abes!

p.s: perlu suntik sensitivity..

25 comments:

  1. lah mcm tue..agknye kad kawen dah abis stok atau lupe nk post ...betullah urg kta..urg berbudi kite berbhsa.....kan..

    ReplyDelete
  2. okeh nnti klu faza nk kawen jgn lupe kirim kad jgn posting kad dlm entry blog iye..kecik hati paci nnti...;(

    ReplyDelete
  3. kf,
    omg! ramai laa kene jemput cmnih haha

    ReplyDelete
  4. tu i setuju. sebab bila kite nak invite org ke sesuatu majlis, mmg kena ajak cara proper skit la. kot iye pun busy dgn preparation, kena la beradat. kalo i pon sentap babe. hahaha

    ReplyDelete
  5. kawen nnti jgn jmput kim sms2 ek..tpi sweety tak kisah..sms ka kol ka..ok saja..(^_^)

    ReplyDelete
  6. asfira,
    hehe kan.. sbb kawan yg close kot agak2 laa :P

    ReplyDelete
  7. sweet honesty,
    mgkin kamu x kisah tp don't do it to other people. close fren deserve better :)

    ReplyDelete
  8. yup..kalau close fren..at least call kan..

    ReplyDelete
  9. Tak patutlaa kawan dia tu. Macam tak ikhlas je rasanya kan.

    ReplyDelete
  10. Yeap btl tu...klu close friends mmg ptut send card...klu kwn kurg rpat,send sms pown xpe...

    ReplyDelete
  11. tak cukup baudger kot. hehe

    ReplyDelete
  12. budget. asal typo teruk sangat ni. hehe

    ReplyDelete
  13. hmmmm dunia da maju sgt laa skrg nie,,kan ??

    ReplyDelete
  14. If I was her close friend, I would've just said "sms je babe? mane kad nye?".. because I think if you are close enough, you can just say anything kalau betul tak puas hati.. tak payah la nak kecik2 hati ni.. macam kanak2.. :P

    ReplyDelete
  15. Kalau saya pun saya terasa.Sob Sob

    ReplyDelete
  16. I agree with you,, she/he should invite by giving weeding card.by giving weeding card they also can visiting you while silaturahmi right,, Best and more polite than just send sms :(

    ReplyDelete
  17. antr laa kad.. kan nmpk elok sikit.. hehhe :)

    ReplyDelete
  18. hahahah jimat kos tapi ternyata kedekut.LOL

    ReplyDelete
  19. If it was me,sure terasa dan sedih gila..At least call lah kan, its a big day..sobs :0

    ReplyDelete
  20. masa aku kawen aku call ngn anta kad kan? ahahaha. aku tak igt dah aku anta kad ke tk ke mu. tapi mind u darling, u are my vvvvvip in my life because u r amongst my close buddies yg tak pernah lupe hari jadi aku ;p

    kau nk kad tak utk birthday nanti? ahaks! love u bebeh!

    ReplyDelete
  21. klu ak x ksah camne cara ajakannya..yg penting kita leh g makan free tym kenduri..haha

    ReplyDelete
  22. sms je? huhu. tak patut. macam tak kena cara je.ekeke.

    eh? dia nak jimat kot tu htr sms je.ekeke +ve :P

    ReplyDelete
  23. EEeee geram jgk kalau kawan baik buat mcm tu. Kalau dia jemput guna mulut pun takpa la, ni sms? Omg meletup akak tau!

    ReplyDelete
  24. nowadays mmg ramai yang amalkan sms n isbg jemputan. bagi aku nak ikhlas biar la buat cara ikhlas. at least call. nak jimat punya pasal dah buat org lain sentap. lagi lagi kalau close friend.

    ReplyDelete
  25. nanti bila aku kahwin, semua orang aku sms je. mahal kad kad ni. haha

    ReplyDelete